Voor het eerst ga ik een meer daagse/weekse kampeer fietstocht maken. Deze zal beginnen halverwege Mei en ik ontmoet op 29 Mei in Basel gelijkgezinden met wie ik verder zal fietsen naar eindbestemming Rome. Ik volg de route van  Benjaminse hiervoor. Ik ben van plan op campings te slapen en daar te kamperen, maar het kan ook wel eens zo zijn dat ik ga wildkamperen of een hotel of B&B neem. In Italie zijn relatief weinig campings langs de route, dus ik zal wel zien hoe dat dan moet. Ik zal waarschijnlijk starten in Maastricht en zo mijn weg vervolgen naar Basel.

 

 

 

 

 

 

Deel 1 Maastricht naar Basel¬† (620 km) voert ons door Belgi√ę, door de diepe dalen van Luxemburg en de golvende akkers van Lotharingen (Lorraine), via de Elzas naar Basel.

Deel 2 Basel naar Florence (820 km) brengt je rustig naar de Alpen, waar men kan kiezen tussen fietsen over de Spl√ľgenpas (camping mogelijkheid op 1400m) of met de trein omhoog naar St.Moritz. Daarna afdalen naar Itali√ę. Over dijkweggetjes in de Povlakte gaat het via de laagste passen over de Apennijnen naar Florence.

Deel 3 Florence naar Rome (400-600 km) gaat met enkele mogelijke varianten door de mooiste landschappen en steden van Toscane naar Rome.

Het schijnt dat deel 1 niet echt zwaar is. Deel 2 is iets zwaarder met diverse beklimmingen in de Alpen en Apennijnen, maar we hebben de tijd dus kunnen het rustig aan doen. Tegen de tijd dat we bij de klimmetjes aankomen hebben we al genoeg kilometers in de benen zodat het minder zwaar zal zijn. Deel 3 is in Toscane, supermooi maar voor sommigen toch net iets zwaarder dan gedacht.